У Буркіна-Фасо делегацію представників Макрона зустріли градом каміння

У Буркіна-Фасо делегацію представників Макрона зустріли градом каміння

Укрінформ
Турне президента Франції Емануеля Макрона по країнам Африки, яке вчора розпочалося з Буркіна-Фасо, супроводжується недружніми виступами з боку місцевого населення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За кілька годин до прильоту президента у понеділок з боку місцевого населення було здійснено напад на автобус з французькими військовослужбовцями, у вівторок автобус з представниками делегації було закидано камінням.

Після виступу Макрона перед студентами університету столиці Уагадугу від слухачів прозвучали звинувачення в тому, що Захід використовує країну в своїх інтересах, звучали нарікання на незадовільний економічний стан, аудиторія реагувала досить активно, виражаючи незадоволення, деякі моменти їх не вдавалося заспокоїти.

«Ви звертаєтеся до мене так, ніби я президент Буркіна-Фасо, ви говорите до мене, ніби я представляю колоніальну державу. Але ні перше, ні друге не є правильним сприйняттям», - наголосив Макрон.

Читайте також: Рейтинг Макрона почав зростати

У ході виступу він також заявив про намір започаткувати спільну ініціативу Європи та Африки для протидії тероризму, рабству та торгівлі людьми.

«Це буде європейсько-африканська ініціатива, покликана припинити діяльність терористів, торгівців людьми, (...) адже саме Африка та Європа допомагали населенню в Лівії, надаючи масову підтримку з евакуації людей, яким загрожувала небезпека», - наголосим французький лідер.

Деталі цієї ініціативи, Макрон обіцяв оголосити у середу на саміті Європи та Африки в Кот-д’Івуарі.

Як повідомляв Укрінформ, після Буркіна-Фасо, Макрон відвідає Кот-д'Івуар та Гану. Цей візит має за мету модернізувати відносини Франції з Африкою, акцентувавши увагу на бізнес-зв'язках, освіті та спорті, а не на наданні допомоги та дотаціях з боку французького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-