ЄСПЛ присудив фігуранту

ЄСПЛ присудив фігуранту "болотної справи" €10 тисяч компенсації від РФ

Укрінформ
Європейський суд з прав людини ухвалив, що Росія повинна виплатити компенсацію в 10 тис. євро Миколі Кавказькому за порушення під час затримання та суду в так званій болотній справі.

Про це повідомляється на сайті ЄСПЛ.

"Держава-відповідач повинна виплатити заявникові впродовж трьох місяців з дати, коли рішення стане остаточним відповідно до пункту 2 статті 44 Конвенції, 10 тис. євро плюс будь-які податки, які можуть підлягати відшкодуванню в якості компенсації моральної шкоди у валюті держави-відповідача за курсом, що діє на дату розрахунку", - йдеться у рішенні.

ЄСПЛ визнав, що у справі Кавказького російська влада порушила дві статті Конвенції про захист прав людини: заборона на тортури і право на справедливий судовий розгляд у розумні терміни. Суд підтримав позицію адвокатів Кавказького, які вказали, що його заарештували, хоча в обвинуваченого була довідка про хронічні захворювання. Під домашній арешт Кавказького відпустили тільки після погіршення стану здоров'я.

Читайте також: У РФ фігурант "болотної справи" втік з-під домашнього арешту

Миколу Кавказького затримали у червні 2012 року, через місяць після подій на Болотній площі у Москві. У 2013 році він вийшов на свободу за амністією. Кавказький провину не визнав. У скарзі він просив виплатити йому 70 тис. євро за матеріальні та нематеріальні збитки.

6 травня 2012 погоджена з владою Москви опозиційна хода завершилася сутичками демонстрантів з поліцією. Було порушено справу про масові безлади, в якій фігурувало понад 30 осіб. 18 осіб засудили, 13 амністували. Нікого з обвинувачених не виправдали. Більшість обвинувачених провину заперечують. Правозахисники називають справи «болотників» політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-