США готують безпрецедентні санкції проти Росії

США готують безпрецедентні санкції проти Росії

Укрінформ
У США готують нові антиросійські санкції, безпрецедентні за своїм масштабом.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"Вони будуть розглянуті на вищому рівні у Вашингтоні в лютому майбутнього року. Як очікується, під санкції потраплять великі підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло Володимира Путіна, його друзі та їхні діти", - йдеться у публікації.

Як повідомляло DW, Держдепартамент США у четвер, 26 жовтня, передав Конгресу список російських компаній і організацій, щодо яких можуть бути запроваджені санкції. До нього потрапили найбільші російські підприємства, пов'язані із оборонною промисловістю: "Калашников", "Уралвагонзавод", "Рособоронекспорт", "МИГ", "Сухой", "Туполев", "Ижмаш", "Ростех", "Вертолеты России" та інші.

Перелік, підписаний держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, не означає автоматичне поширення санкцій на згадані компанії та структури, а є пропозицією відомства з визначення таких підприємств та організацій. Список може бути змінений та доповнений. Потрапили туди і силові відомства Росії: Федеральна служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Головне управління Генштабу (колишнє ГРУ).

Робота над визначенням кола російських громадян та організацій, які підпадають під нові американські санкції, мала б бути завершена до 1 жовтня поточного року, проте Держдепартамент оголосив про вимушену затримку. "Це доволі складно та потребує певного часу", - пояснила тоді представниця відомства.

Читайте також: Рада Європи розглядає можливість скасування санкцій проти Росії

Законопроект про посилення санкцій відносно Росії, Ірану і Північної Кореї, раніше схвалений Палатою представників і Сенатом Конгресу США, президент країни Дональд Трамп підписав 2 серпня. У кінці вересня Вашингтон повідомив, що нові санкції наберуть чинності 28 листопада поточного року.

Запровадження санкцій має стати відповіддю на дії Москви щодо імовірного втручання російських хакерів у президентську кампанію в США у 2016 році. Кремль ці звинувачення неодноразово відкидав.

Фото на першій сторінці: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-