Додон розкритикував підсумки саміту «Східного партнерства»

Додон розкритикував підсумки саміту «Східного партнерства»

Заява
Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає, що саміт «Східного партнерства», що відбувся минулого тижня у Брюсселі, «відклав досьє Республіки Молдова в довгий ящик».

Про це йдеться в оприлюдненій заяві глави Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Саміт Східного партнерства підтвердив примарність європейської інтеграції і те, що Євросоюз відклав досьє Республіки Молдова в довгий ящик. Розчарування європейців Кишиневом давно стало хронічним, а шанси Молдови на вступ до ЄС в найближчі десятиліття практично дорівнюють нулю. Таким чином, підтверджується, що наша проєвропейська влада досі просуває геополітику ілюзій», - йдеться в заяві.

Читайте також: Придністровське врегулювання: ОБСЄ вітає "перший прорив" за 10 років

На думку молдавського президента, кишинівська влада "використовує свою антиросійську геополітичну риторику не стільки для додання собі більшої привабливості в очах Заходу, скільки для створення необхідного ідеологічного фону всередині країни, і переслідує певні політичні та передвиборні інтереси".

Додон також вважає, що в останні роки громадяни Республіки Молдова зазнали масивної маніпулятивної кампанії, метою якої було і залишається довести, що вступ до Європейського Союзу – завдання не просто цілком здійсненне, але навіть здійсненне незабаром. Всі ці маніпуляції, на думку президента, відбувалися і відбуваються на тлі серйозних проблем, з якими стикається Європейський Союз, а також чітких і недвозначних заяв Брюсселя про те, що ЄС не планує розширюватися.

Читайте також: Чаус позивається проти Додона - ЗМІ

Прем'єр Молдови Павло Філіп назвав заяву Додона популістською, закликавши президента відмовитися від відчайдушних спроб створити штучний конфлікт між Молдовою та її партнерами - ЄС, США і Росією.

З жорсткою критикою на адресу президента виступив у зв'язку з цим і депутат парламенту, один з лідерів Європейської Народної партії Валерій Гілецький, який заявив, що «потрібно бути сліпим, щоб не бачити ті переваги, які надає Молдові її членство в «Східному партнерстві».

Читайте також: Євросоюз став головним торговим партнером Молдови

Депутат звинуватив Додона в тому, що президент захищає інтереси не громадян Республіки Молдова, а інтереси Російської Федерації, підкресливши, що «Східне партнерство» - це не антиросійська кампанія, а обраний країною шлях модернізації та розвитку держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-