Євросоюз став головним торговим партнером Молдови

Євросоюз став головним торговим партнером Молдови

Укрінформ
Європейський союз став головним торговельно-економічним партнером Республіки Молдова.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп за підсумками зустрічі в Кишиневі з Єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальстрем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Експортні поставки нашої країни на ринки Євросоюзу становлять 64% від усього обсягу молдавського експорту, тоді як імпортні поставки з країн ЄС – близько 50%. Ці показники дозволяють нам стверджувати, що ЄС – головний торгово-економічний партнер нашої країни», - зауважив Філіп.

Читайте також: Молдавська діаспора в Італії зустріла Додона протестами

У зв'язку з цим, глава молдавського уряду звернувся до керівництва ЄС з проханням розглянути можливість збільшення поставок молдавського столового винограду, слив та черешні, а також змінити умови експорту в країни Євросоюзу пшениці, кукурудзи і цукру.

Єврокомісар Мальстрем, у свою чергу, зазначила збільшення майже на 25% поставок на ринки співдружності консервованих овочів і фруктів та подвійне збільшення обсягів експорту винної продукції.

Читайте також: Більшість громадян Молдови проти об'єднання з Румунією

Філіп і Мальстрем обговорили також можливість продовження дії умов Угоди про Зону вільної та всеосяжної торгівлі для економічних агентів Придністровського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-