Грібаускайте підписала

Грібаускайте підписала "закон Магнітського"

Укрінформ
Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайтє підписала поправки до Закону про статус іноземців, які запроваджують обмеження на в'їзд іноземців, аналогічні "закону Магнітського" в інших західних країнах.

Про це повідомила прес-служба президента Литви. 

За словами Грібаускайтє, ухвалюючи цей закон, Литва разом з міжнародною спільнотою суворо говорить «ні» приниженню прав людини і відмиванню брудних коштів. Ті, хто забуває про загальновизнані права і свободи людини, мають знати, що вони небажані у демократичному світі, вважає литовський президент.

Прийняті поправки перешкоджатимуть приїзду до Литви іноземців, які грубо порушують права людини, корумповані або беруть участь у відмиванні коштів. Досі іноземцям могли відмовити у в'їзді до Литви, тільки якщо вони становлять загрозу для державної безпеки або громадського порядку.

Читайте також: Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

Як повідомлялося, 16 листопада депутати литовського Сейму підтримали прийняття аналога "закону Магнітського", яким передбачається обмеження на в'їзд до країни для іноземців, причетних до корупції і злочинів проти особи. Литва стала четвертою країною, де був ухвалений подібний закон. Раніше це зробили Сполучені Штати, Естонія і Канада.

Як відомо, співробітник інвестиційного фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, який розкрив масштабну корупцію в РФ, помер 16 листопада 2009 року в слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років, за офіційною версією, від «проблем з серцем». Російські правозахисники стверджують, що в СІЗО його свідомо довели до смерті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-