Японія може скинути в океан мільйони тонн радіоактивної води – ЗМІ

Японія може скинути в океан мільйони тонн радіоактивної води – ЗМІ

Укрінформ
Після того як цунамі затопило атомну електростанцію “Фукусіма-1”, Японія все ще не досягла консенсусу у питанні мільйонів тонн радіоактивної води, що зберігається у майже 900 герметичних резервуарах і вміст яких може вилитися від ще одного потужного землетрусу або цунамі.

Про це повідомляє The Japan Times.

“Експерти, які консультували уряд, закликали поступово спустити воду до Тихого океану. Зазначається, що під час обробки її очищено від усіх радіоактивних елементів, крім тритію, який, на думку фахівців, у невеликих кількостях цілком безпечний. І навпаки, якщо з резервуарів станеться витік, їх вміст може бути спущений безконтрольно”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу експерт з Університету Токіо з питань інформації про стихійні лиха та соціальної психології Наоя Секія заявив, що воду з атомної електростанції не можна спускати, поки люди не будуть добре поінформовані та психологічно готові до цього.

Читайте також: Японія хоче відправити астронавтів на Місяць

Повідомляється, що кількість радіоактивної води у Фукусімі зростає, оскільки вона змішується з грунтовими водами, що просочуються через тріщини в стінах будівлі реактора. Крім цього, під час сильних дощів приплив підземних вод значно збільшується.

Деякі експерти запропонували перемістити резервуари у допоміжне сховище або затримати спуск принаймні до 2023 року, коли половина тритію, який потрапив у воду на час катастрофи, природним чином зникне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-