Працівники Amazon у Німеччині й Італії влаштували страйк у

Працівники Amazon у Німеччині й Італії влаштували страйк у "чорну п'ятницю"

Укрінформ
Понад дві тисячі працівників американської компанії-гіганта Amazon у Німеччині та її співробітники в Італії оголосили страйк у "чорну п'ятницю", 24 листопада.

Про це повідомляє DW

"У цей день розпродажів, відомий як "чорна п'ятниця", не вийшли на роботу працівники великих складів Amazon у Бад-Герсфельді (федеральна земля Гессен), Лейпцигу (Саксонія), Рейнберзі, Верне (Північний Рейн - Весфалія), Грабені (Баварія) та Кобленці (Рейнланд-Пфальц)", - йдеться у повідомленні.

За даними німецької профспілки Verdi, у страйку загалом беруть участь близько 2,3 тисячі працівників Amazon у ФРН. Профспілка вимагає від керівництва компанії укласти з працівниками колективний договір про тарифні ставки. 

Читайте також: Amazon офіційно підтвердив серіал за "Володарем перснів"

Як зазначається, протягом кількох років Amazon - найбільша компанія у світі за обсягом продажів в інтернеті - ухиляється від проведення переговорів щодо укладення такого договору. Загалом Amazon має понад 12 тисяч працівників у ФРН.

Крім того, з ранку п'ятниці до ранку суботи, 25 листопада, страйкують близько 500 працівників складів Amazon в італійському місті Кастель-Сан-Джованні. Італійські профспілки також критикують компанію через відмову від переговорів щодо підвищення зарплат і бонусів для працівників, попри значне зростання продажів.

У свою чергу, в Amazon запевнили, що страйк не вплинув на роботу компанії, а всі клієнти вчасно отримають свої замовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-