Польща підписала 5-річну угоду на зріджений газ зі США

Польща підписала 5-річну угоду на зріджений газ зі США

Укрінформ
Польська нафтогазова компанія PGNiG підписала п'ятирічну угоду з міжнародною компанією Сentrica про постачання до LNG-терміналу у Свіноуйсьце на узбережжі Балтійського моря зрідженого газу зі США.

Про це під час відеоконференції Варшава-Вашингтон зі США заявив голова правління PGNiG Пьотр Возняк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Угода з Сentrica виводить PGNiG на вищий рівень активності на глобальному ринку LNG",- заявив Возняк.

За його словами, це перша угода PGNiG, підписана у рамках формування портфелю середньотермінових угод на постачання зрідженого газу.

"Більшість із них (угод - ред.) забезпечать диверсифікацію постачання газу до Польщі і країн Центрально-Східної Європи з метою підвищення енергетичної безпеки в регіоні, де історично домінував російський газ", - підкреслив голова правління PGNiG.

Заступник голови правління PGNiG з торговельних питань Мацей Возняк зауважив, що це може бути "дуже цікавою інформацією" для Росії, оскільки це - перша середньострокова угода щодо постачання американського газу до Північної Європи.

Читайте також: Польща хоче відмовитися від російського газу з 2022 року - Ващиковський

Газ до Польщі транспортуватиметься з американського LNG-терміналу Sabine Pass у штаті Луїзіана. Угода почне діяти в 2018 році. Угода передбачає, що за цей час до Польщі буде доставлено до дев'яти партій зрідженого газу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-