Канада виділить $100 млн на відбудову карибських держав після ураганів

Канада виділить $100 млн на відбудову карибських держав після ураганів

Укрінформ
Впродовж п’яти наступних років Канада виділить 100 млн дол на відбудову зруйнованих ураганами острівних карибських держав.

Про це на присвяченій допомозі карибським островам конференції ООН у Нью-Йорку оголосила представниця міністра міжнародного розвитку Канади у парламенті Селіна Цезар-Чаванес, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада пишається своєю солідарністю із карибськими друзями, які цього року зазнали руйнівних ураганів. Ми дослухалися до потреб регіону і усвідомлюємо, що відновлення та довготермінова кліматична стійкість йдуть пліч-о-пліч. Канада допоможе Карибам відновитися кращими і сильнішими заради майбутнього», - сказала Цезар-Чаванес.

Читайте також: Голод вразив 11% населення планети – ООН

У міністерстві міжнародного розвитку Канади уточнили, що виділені кошти допоможуть найуразливішим прошаркам населення «відновити краще підготовлені до природних катаклізмів громади».

«Особливу увагу буде приділено специфічним проектам, спрямованим на відновлення надання необхідних послуг, покращення підготовки до надзвичайних ситуацій, підтримку лідерської ролі жінок у реконструкції та пристосуванні до клімату», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо: унаслідок кількох потужних ураганів, що пронеслися восени Карибським морем, вимушеними переселенцями стали 32 тисячі осіб, із яких 17 тисяч не мають даху над головою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-