Німецькі соціал-демократи наполягають на перевиборах

Німецькі соціал-демократи наполягають на перевиборах

Укрінформ
Соціал-демократична партія Німеччини не має наміру вступати в переговори про створення коаліційного уряду навіть в умовах провалу переговорів між Християнсько-демократичним і Християнсько-соціальним союзами, Вільною демократичною партією і Зеленими («коаліція «Ямайка»), віддаючи перевагу над ним перевиборам.

Цю позицію в понеділок підтвердив лідер СДПН Мартін Шульц, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми, як і раніше, не боїмося нових виборів. У світлі результатів виборів 24 вересня ми не маємо наміру вступати у велику коаліцію», - заявив Шульц.

Він і його соратники переконані, що в умовах, коли на вересневих виборах партії колишньої великої коаліції (ХДС/ХСС/СДПН) втратили сукупно 14 відсотків підтримки, немає сенсу знову створювати такий уряд. При цьому Шульц підкреслив, що «коаліція «Ямайка» не була би спроможною керувати країною.

Соціал-демократи вважають, що громадяни країни повинні мати можливість знову прийняти рішення і віддати голоси за ті політичні сили, які вважають гідними.

Читайте також: Перший візит Рютте в Берлін скасували через політичну кризу у ФРН

Шульц повідомив про намір обговорити ситуацію з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, який, згідно з Конституцією, має право розпуску парламенту.

Водночас лідер СДП підкреслив, що чинний уряд потрібний країні якнайшвидше - у тому числі, щоб представляти Німеччину на міжнародній арені й вирішувати загальноєвропейські питання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-