У Сирії вбили одного з союзників Асада

У Сирії вбили одного з союзників Асада

Укрінформ
Іранські ЗМІ повідомили, що командувач підрозділу «Корпусу вартових Ісламської революції» був убитий у бою проти представників угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Ця організація бореться на боці президента Сирії Башара Асада, головного союзника Тегерана, у шестирічній громадянській війні в Сирії, пише "Радіо Свобода".

Державне інформаційне агентство «Fars» 19 листопада повідомило, що Хаїроллу Самаді, очільника підрозділу «Корпусу вартових» у Сирії, вбили в результаті бойових дій 16 листопада в місті Абу-Камаль, контроль над яким відтоді був відновлений сирійськими урядовими силами.

За даними інформагенства, Самаді загинув від поранень осколками після вибуху снаряду.

Читайте також: У Сирії урядові війська взяли під контроль останній оплот ІДІЛ - ЗМІ

Сирійське державне інформаційне агентство SANA 19 листопада повідомило, що урядові сили та їх союзники повністю взяли під контроль місто Абу-Камаль біля кордону з Іраком – останній оплот угруповання «Ісламська держава» у країні.

9 листопада сирійська урядова армія вже оголошувала про визволення Абу-Камаля, але наступними днями бойовики «Ісламської держави», що відступили з міста, перейшли в наступ на нього, пізніше знову закріпившись там.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-