Будинки, що обвалилися від землетрусу, є доказами корупції - президент Ірану

Будинки, що обвалилися від землетрусу, є доказами корупції - президент Ірану

Укрінформ
Легкість, з якою деякі будинки, побудовані в Ірані, обвалилися під час недільного землетрусу, свідчить про корупційні дії під час їхнього будівництва.

Про це у середу заявив президент Ірану Хассан Роухані, повідомляє Reuters із посиланням на іранські державні ЗМІ 

"Те, що будинок, побудований (звичайними) людьми в районі Сарполь-е-Захаб, залишився стояти, тоді як перед ним обвалилася побудована урядом будівля є ознакою корупції. Очевидно, що існує корупція у будівельних контрактах", - наголосив Роухані на засіданні Кабінету міністрів.

Зазначається, місто Сарполь-е-Захаб найбільше постраждало від потужного землетрусу магнітудою 7,3.

У вівторок президент Ірану також заявляв, що будь-яка несумлінність у зведенні урядових будівель в зоні землетрусу буде покарана.

У свою чергу, Мохаммад Хоссейн Садегі, прокурор у місті Керманшах (найбільше місто в зоні землетрусу), заявив у середу, що буде проведено розслідування щодо якості спорудження нових будинків, які були сильно пошкоджені, в результаті чого можуть бути висунуті звинувачення проти відповідальних.

"Якщо є якісь проблеми із будівництвом, особи, які були халатними, повинні відповідати за свої вчинки", - сказав Садегі.

За даними члена парламенту Ірану Хешматолла Фальхатпішеха, був виданий ордер на арешт підрядника, відповідального за нещодавно збудовану лікарню, яка була сильно пошкоджена в місті Ісламабад-е-Гарб.

Читайте також: В Ірані нарахували вже $450 мільйонів збитків від землетрусу

Як повідомлялося, 12 листопада вночі на кордоні Іраку й Ірану стався потужний землетрус магнітудою 7,3, його жертвами стали понад 530 осіб.

За попередніми підрахунками іранської влади, збиток від землетрусу становить приблизно 450 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-