Уродженця Данії вперше позбавили громадянства за зв'язки з ІД

Уродженця Данії вперше позбавили громадянства за зв'язки з ІД

Укрінформ
Уродженця Данії засудили до шести років ув'язнення і позбавили громадянства через зв'язки з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд Данії у вівторок, 14 листопада, повідомляє DW.

"Уродженця Данії позбавили громадянства цієї країни через те, що він підтримував "Ісламську державу" та проходив вишкіл у лавах терористичного угруповання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коаліція знищила чотирьох ключових терористів ІДІЛ

Зокрема, суд визнав, що Хамза Ч. їздив до Сирії в 2013-му та 2015 роках, де проходив військовий вишкіл зі зброєю в лавах ІДІЛ. Окрім того, він намагався надати фінансову підтримку ІД на суму близько 2500 євро і публічно схвалював терористичну атаку в Копенгагені в 2015 році.

Зазначається, що 25-річний Хамза Ч. має також турецьке громадянство, тому його планують депортувати до Туреччини, однак лише після того, як він відбуде шість років ув'язнення.

Читайте також: У Туреччині за підозрою в причетності до ІДІЛ затримали 32 іноземці

Адвокат засудженого заявив, що його клієнт подаватиме скаргу до Європейського суду з прав людини. Він також висловив сумнів у тому, що депортація його клієнта можлива, оскільки в Туреччині є серйозні проблеми із дотриманням прав людини.

Місцеві ЗМІ наголошують, що Хамза Ч. є першим уродженцем Данії, який втратив громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-