Коаліція знищила чотирьох ключових терористів ІДІЛ

Коаліція знищила чотирьох ключових терористів ІДІЛ

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі зі США впродовж останніх трьох тижнів ліквідувала принаймні чотирьох ключових терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Про це офіційно повідомили у вівторок в Пентагоні із посиланням на керівництво Коаліції, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ліквідація цих ключових терористів завадила зусиллям ІДІЛ щодо вдосконалення зброї, а також їх можливості вербувати й тренувати терористів", - зазначили в Пентагоні.

Читайте також: В Іраку знайшли масове поховання понад 400 жертв ІДІЛ

Крім того, це знизило здатність терористичного угруповання "планувати та здійснювати терористичні атаки як у Сирії, в Іраку, так і за кордоном".

При цьому уточнюється, що Коаліції вдалося ліквідувати пропагандиста ІДІЛ з широкими зв'язками на Близькому Сході і в Європі Юсуфа Деміра; координатора зовнішніх операцій ІДІЛ Омера Деміра; високопоставленого куратора з питань озброєння Абу Язіна; розробника зовнішніх операцій терористів Абделя Хаджоу.

Читайте також: Глава Пентагону прогнозує швидке очищення Іраку і Сирії від ІДІЛ

"Коаліція продовжить переслідувати високопоставлених лідерів ІДІЛ та їхніх прибічників у численних мережах, щоб зруйнувати та знищити структури ІДІЛ, а також екстремістських терористів на території Іраку й Сирії", - наголошується в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-