Глава Пентагону прогнозує швидке очищення Іраку і Сирії від ІДІЛ

Глава Пентагону прогнозує швидке очищення Іраку і Сирії від ІДІЛ

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс висловив переконання, що після звільнення ключових населених пунктів в Іраку і Сирії від терористичного угруповання "Ісламська держава", прогрес визволення решти території буде швидким.

Про це він заявив у четвер, під час засідання глав оборонних відомств країн НАТО в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Мосул, Таль Афар і Хавіджа були звільнені. Зусилля, спрямовані на остаточне звільнення територій, що утримуються ІДІЛ в провінції Анбар, мають швидкий прогрес", - наголосив глава оборонного відомства США.

Він підтвердив, що нині 95% території в Сирії та Іраку, яка перебувала під контролем ІДІЛ, звільнені від терористичних осередків. Водночас, партнери міжнародної коаліції на місцях продовжують нарощувати оборонний потенціал.

Читайте також: Сирійська армія взяла під контроль останній оплот ІДІЛ

У цьому зв'язку Меттіс відзначив безпрецедентно високий рівень співпраці міжнародної коаліції з арабськими, курдськими, сунітськими й шиїтськими силами в Іраку під проводом прем'єр-міністра країни Хайдера аль-Абаді.

Водночас глава Пентагону зауважив, що курдський референдум про незалежність у регіоні, який відбувся в жовтні, створив певне напруження. Але коаліція, за його словами, перебуває на шляху до розв'язання проблеми в конституційному порядку.

Фото: Firstpost

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-