Придністровське врегулювання: переговори «5+2» пройдуть у Відні

Придністровське врегулювання: переговори «5+2» пройдуть у Відні

Укрінформ
Черговий раунд переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» пройде 27 і 28 листопада в столиці Австрії Відні. 

Цю інформацію підтвердив віце-прем'єр-міністр Молдови з питань реінтеграції, політичний представник Кишинева на переговорах Георге Балан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ. 

За словами віце-прем'єра, на переговорах обговорюватимуться такі питання, як функціонування на території Придністровського регіону шкіл з викладанням румунською мовою, забезпечення вільного пересування громадян, відновлення мобільного і стаціонарного телефонного зв'язку між двома берегами Дністра, відкриття і функціонування автотранспортного моста на Дністрі в районі населених пунктів Гура-Бикулуй і Бичок, а також реєстрація придністровських автомобілів у молдавському підприємстві «Регістр».

Читайте також: Додону порадили активніше захищати Молдову, а не робити пропозиції Кремлю

Крім того, обговорюватиметься також хід реалізації домовленостей, досягнутих у ході минулорічної зустрічі учасників переговорів у Берліні

Варто зазначити, що переговори у форматі «5+2», в яких беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі, не проводилися з середини 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-