У США будуть розслідувати, що стоїть за урановою “угодою” Клінтон з РФ

У США будуть розслідувати, що стоїть за урановою “угодою” Клінтон з РФ

Укрінформ
Міністерство юстиції США планує призначити спеціального представника для розслідування зв'язків між Clinton Foundation і продажем уранової компанії Росії.

Про це пише Financial Times.

Як зазначається, відомство звернулося до федеральних прокурорів для оцінки запиту республіканців у Конгресі щодо вивчення обставин продажу урановидобувної компанії Uranium One в 2010 році, "передбачуваних протиправних операцій, пов'язаних з Clinton Foundation" та "інші питання", включаючи рішення ФБР не порушувати кримінальну справу проти колишнього суперника президента США Дональда Трампа Гілларі Клінтон після викрадення її електронних листів з приватного поштового сервера.

Читайте також: Трамп-молодший оприлюднив своє листування перед виборами з Wikileaks

Повідомляється, що республіканці в Конгресі вже вивчають деталі продажу канадської компанії Uranium One, яка видобуває уран, зокрема в США, "Росатому". Угода з "Росатомом" була укладена в роки президентства Барака Обами, коли Гілларі Клінтон була держсекретарем США.

Критики Трампа вважають це політично мотивованим кроком, пише видання.

"Переслідування політичних опонентів - це зловживання владою", - сказав Річард Пейнтер, який був головним юристом Білого дому з питань моралі в часи президентства республіканця Джорджа Буша-молодшого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-