Міноборони Росії

Міноборони Росії "довело" співпрацю США та ІДІЛ скріншотом з гри

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони РФ видало скріншот з мобільної гри як доказ співробітництва США з терористичною організацією "Ісламська держава".

На це звертає увагу група розслідувачів Conflict Intelligence Team.

"Міноборони Росії як доказ співробітництва США з ІД опублікувало скріншот з мобільної гри "AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron", - йдеться в повідомленні.

Раніше МО РФ опублікувало на своїх сторінках в Facebook і Twitter фотознімки, які нібито підтверджують забезпечення американськими військовими прикриття бойовиків "Ісламської держави". У відомстві заявили, що кадри зроблені 9 листопада 2017 року російськими безпілотниками в районі міста Абу-Камаль, що вважається одним з останніх великих оплотів ІД в Сирії.

Однак виявилося, що один зі знімків точно збігається зі скріншотом з гри для смартфонів AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron - симулятора управління американським літаком вогневої підтримки сухопутних військ Lockheed AC-130.

Після викриття фейка Міноборони РФ оперативно видалило записи з соцмереж.

Однак, Conflict Intelligence Team демонструє скріншоти повідомлення МО РФ з "фотознімком в районі Абу-Камаля", так само як і відповідний кадр з мобільної гри.

Також розслідувачі відзначають, що інші зображення, використані МО РФ для звинувачення США у співпраці з ІДІЛ, насправді виявилися кадрами з відео дій ВПС Іраку під Фаллуджею у 2016 році.

Нагадаємо, влітку CIT виявила, що президент Росії Володимир Путін показав американському режисерові Оліверу Стоуну кадри "роботи нашої авіації в Сирії", які насправді були атакою американської авіації в Афганістані 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-