У Південній Кореї повідомили подробиці втечі військового з КНДР

У Південній Кореї повідомили подробиці втечі військового з КНДР

Укрінформ
Військовослужбовець КНДР, який дезертирував на бік Південної Кореї, під час втечі дістав п'ять вогнепальних поранень. 

Про це повідомляє DW з посиланням на південнокорейську армію.

"Під час втечі північнокорейський військовослужбовець скерував військовий автомобіль у напрямку об'єднаної зони безпеки між двома Кореями. Однак колесо машини потрапило у яму, через що вона зупинилась, і військовослужбовець, якого переслідували, вибрався з автомобіля та під кулями побіг у напрямку кордону Південної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військові КНДР випустили у втікача близько 40 куль. 

Південнокорейські солдати знайшли дезертира під купою листя. Вертольотом командування ООН його доправили до медичного центру університету Аджу біля Сеула. Дезертира прооперували, нині він перебуває під медичним наглядом. 

У міністерстві оборони Південної Кореї заявляють, що життю перебіжчика нічого не загрожує, проте представник медичного центру університету Аджу на умовах анонімності повідомив агенції АР, що після проведеної операції солдат підключений до дихального апарата. За словами співрозмовника, постраждалому планують провести нові операції.

Читайте також: З КНДР під шквалом куль втік військовий

Наголошується, що стрілянина на кордоні між Північною та Південною Кореями сталась уперше з 1984 року. Загалом після завершення Корейської війни 1950-1953 років близько 30 тисяч жителів Північної Кореї втекли на Південь, більшість із них - через територію Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-