Глава ЄП вважає несправедливим, що Google і Amazon не платять податки в Європі

Глава ЄП вважає несправедливим, що Google і Amazon не платять податки в Європі

Укрінформ
Президент Європарламенту Антоніо Таяні закликає подвоїти нинішній бюджет ЄС, але не за рахунок додаткового тягаря на країни-члени, а внутрішніх резервів. 

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Morgenpost.

"Бюджет становить нині близько 140 млрд євро на рік, менше 1% сукупних ВВП країн-членів. Це занадто мало. Нам потрібно вдвічі більше грошей, ніж сьогодні, відповідно до 280 млрд євро замість 140 млрд на рік", - заявив політик.

Одночасно він сказав, що не має на увазі додаткові відрахування від країн, а говорить про підвищення доходів від власних коштів ЄС, зокрема, від фінансових транзакцій і біржових операцій. Таяні також запевнив, що додаткові кошти не будуть призначені "для брюссельської бюрократії".

"Для наступного бюджету ЄС з 2021 року ми маємо визначити ключові цілі, а потім вказати найбільш значущі статті видатків: контроль імміграції, боротьба з тероризмом і заходи зі стимулювання економічного зростання в Європі", - пояснив він, додавши сюди також видатки на співпрацю в оборонній сфері, зокрема, стимулювання провідних підприємств у цій галузі.

Таяні не згоден з пропозицією президента Франції Еммануеля Макрона про створення єдиного бюджету й свого парламенту для країн, які входять в зону євро. "Я не вважаю це за доцільне. ЄС як ціле вже має бюджет і парламент. І так має залишатися", - заявив Таяні.

Читайте також: Лондон має заплатити не менш як €60 мільярдів за Brexit - глава Європарламенту

Водночас президент ЄП підтримує ідею Макрона про міністра фінансів. Але при цьому уточнює, що ці обов'язки має перейняти на себе один із єврокомісарів.

Згоден Таяні з французьким лідером також у тому, що варто провести гармонізацію податкових ставок в ЄС, особливо у тому, що стосується корпоративних податків. "Ми не можемо погодитися, наприклад, з тим, що американські корпорації, такі як Google або Amazon, ведуть бізнес у Європі, проте на підставі своєї юридичної адреси в Ірландії практично не платять податки", - підкреслив політик, зазначивши, що це утискає права європейських фірм, створюючи несправедливу конкуренцію.

Провідними силами реформування Європейського Союзу Таяні назвав Німеччину, Францію, Італію й Іспанію. Вони, на його думку, мають узяти на себе основну відповідальність. 

Фото: European External Action Service Follow/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-