Трамп: Азія є заручником

Трамп: Азія є заручником "нездорових фантазій" Кім Чен-Ина

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що Азіатсько-Тихоокеанський регіон є заручником "нездорових фантазій" північнокорейського лідера Кім Чен-Ина та закликав країни об'єднатися проти Пхеньяну.

Про це він сказав під час виступу у В'єтнамі на щорічному форумі Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), передає AFP.

"Майбутнє цього регіону та його прекрасних людей не повинно бути в заручниках нездорових фантазій диктатора про насильницьке завоювання та ядерний шантаж", - наголосив Трамп.

Він також додав, що регіон повинен "об'єднатися у визнанні того, що кожен крок, який північнокорейський режим робить для отримання більшої кількості зброї, є кроком, який він робить до все більшої загрози".

Читайте також: Трамп вимагає від Китаю більше зусиль, аби "приборкати" Пхеньян

Як зазначається, адміністрація США вважає, що система економічних важелів Китаю щодо Північної Кореї є ключем до надто озброєного Пхеньяну в припиненні його програм ядерної зброї і ракет.

Так, у четвер Трамп під час зустрічі у Пекіні з президентом країни Сі Цзіньпіном закликав Китай "діяти швидко" стосовно питання Північної Кореї.

Раніше Трамп зробив пряме і особисте попередження лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину щодо продовження ядерних провокацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-