У Росії завершено слідство у сфабрикованій справі активіста Бахолдіна

У Росії завершено слідство у сфабрикованій справі активіста Бахолдіна

Укрінформ
Брянське управління ФСБ завершило слідство у сфабрикованій справі активіста Дениса Бахолдіна, який був заарештований за обвинуваченням у причетності до "Правого сектору" і зазнав катувань.

Про це повідомила в Facebook політемігрантка Олена Глушко, яка мешкає в Києві.

"Дениса Бахолдіна найближчим часом переводять в СІЗО в Новозибкові Брянської області. Це пов'язано з тим, що слідство у справі завершене, і матеріали справи після затвердження прокурором будуть передані в суд. Суд проходитиме в м. Суземка - ті, хто їздить з Росії в Україну на поїзді, знають, де це", - пише Глушко.

Справу направлено в прокуратуру. Якщо відомство затвердить обвинувальний висновок, матеріали підуть в Суземський райсуд області. Для участі в процесі Бахолдіна переведуть з СІЗО-1, розташованого в столиці регіону, в СІЗО-2 в Новозибкові. Сенс цього заходу незрозумілий: до селища Суземка ближче добиратися з Брянська, ніж з Новозибкова. За оцінкою адвоката Бахолдіна Світлани Сидоркіної, він пробуде у Брянську ще близько двох тижнів. Не виключено, однак, що прокуратура затвердить обвинувальний висновок раніше очікуваного.

Читайте також: На акції у Москві затримали 50 осіб. Удальцов з Лимоновим - у відділку

Москвич Бахолдін, учасник ряду акцій протесту, в кінці 2014 року емігрував в Україну. На початку березня 2017-го він прибув до Росії, щоб відвідати батьків, і був затриманий прикордонниками за перебування у прикордонній зоні без відповідного пропуску. Після затримання Бахолдіна катували - на 12 годин прикували кайданками до батареї і били по ногах і голові, вимагаючи зізнатися в тому, що він належить до "Правого сектору". Потім його в кайданках повезли у відділ СКР, обмотавши голову зимовою курткою. По дорозі затриманий втратив свідомість і ледь не задихнувся.

У ЗМІ інформація про арешт Бахолдіна з'явилася лише 19 червня. Наступного дня Сидоркіна, яка долучилася до справи, повідомила, що її підзахисному інкримінують частину 2 статті 282.1 КК (участь в екстремістському співтоваристві), яка передбачає від двох до шести років колонії. Ніяких свідчень заарештований не надавав і ніяких документів не підписував.

Влітку Бахолдін відмовився проходити амбулаторну психіатричну експертизу у справі, і 17 серпня його направили на стаціонарне обстеження до столичного Центру ім. Сербського. Там адміністрація, після того як Бахолдін відмовився відповідати на питання психіатрів про свою справу, спровокувала його конфлікт з іншими в'язнями. Тоді Бахолдін оголосив сухе голодування і "режим мовчання". Після п'яти днів протесту активіста достроково повернули в столичний СІЗО- 2 "Бутирка", а звідти перевезли назад у Брянськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-