У РФ фігурант

У РФ фігурант "болотної справи" втік з-під домашнього арешту

Укрінформ
Басманний суд столиці Росії Москви заарештував майно режисера Кирила Серебренникова, якого підозрюють у розкраданні.

Про це повідомила портал Грани.ру адвокат активіста Світлана Сидоркіна "Фігурант Болотної справи Дмитро Бученков втік з-під домашнього арешту, який відбував у своїй квартирі в місті Апрелівка Наро-Фомінського району Підмосков'я", - розповіла Сидоркіна.

Чергові слухання у справі суддя Замоскворецького райсуду Москви Лариса Семенова призначила на четвер, проте Бученков на них не прийшов.

Суддя Семенова задовольнила клопотання, призначивши нові слухання на п'ятницю, 10 листопада. Як очікується, якщо за наступну добу підсудного знайти не вдасться, буде поставлено питання про оголошення його у розшук і заочний арешт. Поміщаючи Бученкова під домашній арешт, працівники ФСИП всупереч практиці, що склалася, не надягли йому електронний браслет.

38-річному доценту політології Бученкову були інкриміновані стандартні для "болотної справи" частина 1 статті 318 (застосування безпечного насильства до представника влади) і частинка 2 статті 212 КК (участь у масових безпорядках). Нібито 6 травня 2012-го на Болотній площі Бученков нападав на поліцейських і перевертав вуличні туалети - йому поставили шість епізодів, більше, ніж іншим фігурантам.

Тим часом, Бученков взагалі, і це доведено захистом, не брав участі в акції на Болотній площі. 6 травня 2012 року він гостював у батьків у Нижньому Новгороді. Підтвердження це міститься і в матеріалах справи - свідчення дорожньої системи "Патруль", що зафіксувала пересування його машини, однозначно свідчать, що до Нижнього Новгорода він вирушив 5 числа, а повернувся до Москви лише 8-го.

Читайте також: ФСБ стверджує, що "Артпідготовка" планувала влаштувати в Росії Майдан

На фото з Болотною зображена абсолютно інша людина. Хто вона, не відомо. При цьому ще на самому початку 2016 року за замовленням адвоката Сидоркіної була проведена портретна експертиза, що підтвердила, що Бученков і невідомий з Болотною - різні особи. Проте СК Росії наполегливо ігнорував як результати цього дослідження, так й інші докази непричетності активіста до справи.

Бученков був затриманий 2 грудня 2015 року і на інший день відправлений до московського СІЗО-5 "Водник". Там він пробув 15 місяців. Лише 2 березня 2017-го його перевели з СІЗО під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-