Канадська опозиція виступає за скасування віз для українців

Канадська опозиція виступає за скасування віз для українців

Укрінформ
Третя за кількістю мандатів партія парламенту Канади виступає за запровадження безвізового режиму подорожей для громадян України.

Про це йдеться у відповіді лідера Нової демократичної партії Канади Джагмета Сінгха на запит автора петиції щодо безвізу Ніколаса Кравця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як лідер Нової демократичної партії запевняю у продовженні нашої підтримки короткострокових безвізових подорожей до Канади громадянами України», - відповів Сінгх на запит Кравця.

За його словами, скасування Канадою віз для громадян України вигідне обом державам. «Я переконаний, що полегшення подорожей між нашими країнами вигідне усім сторонам й посилить й без того активні канадсько-українські відносини», - наголосив Сінгх.

Читайте також: Польща цьогоріч видасть українцям близько мільйона робочих віз

Як повідомлялося, улітку минулого року у парламенті Канади було зареєстровано петицію, яка закликала уряд запровадити безвізовий режим для короткострокових подорожей громадян України. Незважаючи на те, що підписи під петицією поставили 107 чинних федеральних депутатів та сенаторів з чотирьох основних політичних партій, включно із трьома партійними лідерами, уряд вирішив залишити візовий режим із Україною незмінним.

Зазначимо також, що Україна в односторонньому порядку скасувала візи для громадян більшості Західних країн, включно із Канадою, ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-