Маргвелашвілі розповів про перші “гібридні потуги” Росії

Маргвелашвілі розповів про перші “гібридні потуги” Росії

Укрінформ
Росія розпочала гібридну війну проти сусідніх країн ще в 1990-х роках, окупувавши частину Грузії. Світ тоді не відповів на цю агресію, що дало РФ можливість здійснити нову в 2008-му та 2014 роках.

Про це під час Варшавського безпекового форуму заявив у четвер президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Гібридна війна розпочалася ще в 1990-х роках. Ми тоді також мали справу з гібридною війною, хоча тоді її так ніхто не називав. Тобто, це розпочалося не в 2008 році, а значно раніше", - заявив Маргвелашвілі.

За його словами, якщо Захід вчасно зробив би належні висновки, то не було б російської агресії 2008 року у Грузії та 2014 року в Україні.

На думку грузинського президента, у 2008-му та 2014 роках відповідь Заходу була недостатньою.

Маргвелашвілі підкреслив, що на Заході мають усвідомити: навіть якщо якась країна географічно віддалена від Росії, то глобалізація та інформаційні технології роблять її так само вразливою, як і країни-сусіди Росії.

Читайте також: Світові процеси “гібридної війни” входять у непередбачувані фази — Горбулін

Президент Грузії також зазначив, що треба чітко розрізняти те, що є дві великі різниці між тим, що говорять, і що роблять російські політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-