Від голоду в Ємені можуть загинути мільйони – ООН

Від голоду в Ємені можуть загинути мільйони – ООН

Укрінформ
Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією повинна зняти блокаду з Ємену для постачання гуманітарних вантажів до країни, інакше там розпочнеться найбільший за останні десятиліття голод.

Про це заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок, інформує ВВС.

Лоукок попередив, що за відсутності конкретних кроків з боку Саудівської Аравії Ємен очікує "найсильніший за багато десятиліть голод, жертвами якого стануть мільйони людей".

За даними ООН, зараз на грані голоду в Ємені вже перебувають близько 7 млн людей. При цьому у майже 900 тисяч діагностовано симптоми холери.

"Потрібно припинити блокаду... Тоді ми зможемо врятувати цих людей", - наголосив заступник генсека ООН із гуманітарних питань.

Нагадаємо, блокаду запроваджено у відповідь на пуск єменськими повстанцями ракети по аеропорту в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). Ракета була перехоплена, ніхто не постраждав.

Збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. З одного боку, в ньому беруть участь повстанці-хусіти з шиїтського руху "Ансар Алла" і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії. Їх підтримує Іран. З іншого боку, у конфлікті беруть участь урядові війська і формування, лояльні президентові Абду Раббо Мансуру Хаді. Вони отримують підтримку з повітря і на землі від арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Читайте також: ООН вимагає від Саудівської Аравії розблокувати гуманітарну допомогу Ємену

Ємен майже повністю залежить від імпорту всіх життєво необхідних товарів, однак ані ліки, ані продукти харчування до країни не надходять.

Згідно з даними ООН, понад 8 670 осіб - з яких 60% є цивільними - загинули, майже 50 тисяч отримали поранення під час авіаударів і боїв на суші відтоді, як коаліція втрутилася у громадянську війну в Ємені в березні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-