ООН вимагає від Саудівської Аравії розблокувати гуманітарну допомогу Ємену

ООН вимагає від Саудівської Аравії розблокувати гуманітарну допомогу Ємену

Укрінформ
В ООН вимагають від коаліції під проводом Саудівської Аравії припинити блокаду Ємену, щоб жителі країни могли отримати необхідну гуманітарну допомогу.

Про це у вівторок, 7 листопада, заявив речник Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) Єнс Лерке, повідомляє DW.

"Це абсолютно нагально. Від 80 до 90 відсотків імпорту продуктів надходять через ці порти (заблоковані авіа- та морські порти, - ред.), і ці канали є лініями життєзабезпечення. Імпорт пального, їжі та ліків повинен тривати", - наголосив Лерке.

Зазначається, що авіарейси з гуманітарною допомогою для Ємену заблоковані з 6 листопада. В Ємені близько семи мільйонів людей потерпають від гострої нестачі продовольства та змушені розраховувати винятково на гуманітарну допомогу. Блокада, яку Саудівська Аравія запровадила напередодні, уже призвела до 60-відсоткового стрибка цін на пальне, а ціни на побутовий газ зросли вдвічі.

Саудівська Аравія заявила про закриття кордонів Ємену з метою запобігти ввезенню на територію охопленої громадянською війною країни зброї з Ірану. З території Ємену підтримувані Іраном повстанці-хусити здійснили постріл балістичною ракетою по території Саудівської Аравії. Ракету було успішно збито і ніхто не постраждав, але Ер-Ріяд посилив критику Ірану, свого головного конкурента за домінування в регіоні і встановив блокаду Ємену.

Читайте також: В Ємені безпілотник ліквідував п'ятьох ймовірних бойовиків "Аль-Каїди"

В Ємені з 2014 року точиться громадянська війна, в якій загинули вже понад 10 тисяч осіб. Саудівська Аравія підтримує міжнародно визнаного президента Ємену Мансура Хаді, а Іран - повстанців-хуситів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-