У НАТО вирішили створити військовий Центр кібероперацій

У НАТО вирішили створити військовий Центр кібероперацій

Укрінформ
НАТО створить Центр щодо проведення кібероперацій в межах адаптації командної структури альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після засідання міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу в середу, 8 листопада.

"Сьогодні міністри домовилися про створення нового Центру кібероперацій в рамках розробки концепції нової командної структури НАТО. Це посилить нашу кібероборону і допоможе інтегрувати кіберкомпонент до планування та операцій НАТО на всіх рівнях", – зазначив він.

Читайте також: НАТО хоче "підігнати" дороги і аеропорти Європи під військові потреби

Столтенберг зазначив, що ця структура буде військовою, бо кібератаки зараз становлять серйозну загрозу для безпеки країн-членів альянсу.

"Я вірю, що в подальшому в будь-якому воєнному конфлікті буде кіберскладова. Тому нам необхідно інтегрувати наші кіберможливості... Ми повинні бути у кіберсфері настільки ж ефективними, як на землі, на морі і в повітрі", – заявив він.

Читайте також: Президент підписав закон про кібербезпеку

Нагадаємо: Єврокомісія пропонує створити нове відомство ЄС з кібербезпеки, а також розробити і запровадити в Європі єдину систему сертифікації, яка дасть змогу гарантувати безпеку використання товарів і послуг в цифровому середовищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-