США погодили фінансування проектів розвитку демократії в Україні

США погодили фінансування проектів розвитку демократії в Україні

Укрінформ
Державний департамент США оголосив у середу відкритий конкурс з фінансування проектів, спрямованих на посилення свободи слова, ЗМІ та висловлення думок в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського зовнішньополітичного відомства, повідомляє Укрінформ.

"Державний департамент США, Бюро з питань демократії, прав людини та праці (DRL) оголошує відкритий конкурс для організацій, зацікавлених у поданні заявок на проекти, які сприятимуть свободі слова в Україні", - зазначається в документі.

Програма спрямована на розширення можливостей серед українського громадянського суспільства як з боку уряду, так і громадян щодо підтримки та захисту свободи вираження поглядів. У цьому зв'язку йдеться, в тому числі про свободу висловлення думок, свободу ЗМІ та Інтернету. Крім того, враховуватимуться пропозиції з вироблення інноваційної тактики у відповідь на виклики "інформаційній війні" з урахуванням правових основ і конструктивних підходів.

"Програма повинна зосереджуватися на досягненні консенсусу між українськими ЗМІ в плані свободи висловлення думок, а також професіоналізму в умовах конфлікту", - підкреслюється в документі. При цьому наголошується на необхідності уникати "самоцензури" та використання аргументів "національної безпеки" для обмеження свободи преси.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу: у БПП заявляють про "депутатський тероризм"

Діяльність за програмою може включати навчання для активістів місцевого громадянського суспільства та журналістів; створення та зміцнення мережі громадських організацій, ЗМІ та активістів бізнесу і ІТ-сектору, що працюють у сфері свободи слова; ознайомлення з кращими міжнародними практиками під час конфліктів; заохочення співпраці між громадянським суспільством, медіа та інтернет-групами, місцевими ЗМІ, бізнесом та ІТ-сектором, а також відповідними державними суб'єктами у сфері свободи слова; аналіз законодавчих актів щодо свободи вираження поглядів в сучасних умовах; юридичний захист ЗМІ; надання рекомендацій з питань свободи висловлення думок та пропагування правової стратегії уряду для розв'язання цих проблем.

При цьому зазначається, що DRL має $450 тис. для фінансування однієї заявки. Апліканти мають забезпечити початок виконання свого проекту в період з травня по липень 2018 року, тривалість якого повинна становити 18-24 місяці. Водночас, йдеться про проекти сумою до $150 тис.

Заявки приймаються від неприбуткових/неурядових організацій, зареєстрованих у США або за кордоном; міжнародних громадських організацій; приватних чи державних вищих навчальних закладів; некомерційних організацій чи підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-