Глава правозахисної організації

Глава правозахисної організації "Русь сидящая" виїхала з РФ

Укрінформ
Глава правозахисної організації "Русь сидящая" Ольга Романова повідомила, що ще влітку виїхала з Росії, приводом для чого став донос заступника директора Федеральної служби виконання покарань Анатолія Рудого.

Про це сама Романова написала у Facebook.

"Я дуже хотіла повернутися у грудні і особисто в суді (за позовом проти ФСВП про неправдивий донос - ред.) взяти участь. Але не виходить. Після всіх перевірок небезпеки менше не стало. Я, напевно, остання в Росії людина, яка хотіла б еміграції...", - пише Романова.

Повідомляється, що в червні в офісі "Руси сидящей" пройшли обшуки. Вони стосувалися договору компанії "ЕрЕс", засновником якої є сама Романова, з Всесвітнім банком. В рамках цього договору проводилися дослідження потреб ув’язнених та їх близьких, а також була прочитана майже сотня лекцій засудженим і співробітникам судово-виправної системи.

За словами Романової, у неї є підтвердження того, що роботи були виконані в повному обсязі. У ФСВП же стверджують, що лекцій "Русь сидящая" не читала, а гроші викрала. Незабаром після обшуків Романова виїхала за рубіж. "Щоб якісно довести, що ти не верблюд, добре б неверблюду у цей момент бути на волі", - написала вона. У вересні Романова отримала пропозицію про роботу "в одному з респектабельних німецьких фондів".

Читайте також: Обшук у правозахисників "Русь Сидящая" пояснили розкраданням із бюджету

"Русь сидящая" звернулася до суду з позовом проти ФСВП про захист ділової репутації. Правозахисники наполягають, що ФСВП надала міністерству фінансів недостовірну інформацію. На 6 грудня призначено перше засідання. Але сама Романова бути присутня на ньому не зможе.

"Русь сидящая" заснована 2008 року. Організація надає допомогу ув'язненим та їх сім'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-