Прем’єр Франції закликає порушити справу через погрози Charlie Hebdo

Прем’єр Франції закликає порушити справу через погрози Charlie Hebdo

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп закликав порушити кримінальну справу проти анонімів, які направили смертельні погрози до редакції щотижневого видання Charlie Hebdo за опубліковану ними карикатуру на ісламського проповідника, професора Оксфордського університету Таріка Рамадана.

Тим часом Оксфордський університет відправив Рамадана у тимчасову відпустку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу, як тільки загроза такого масштабу виголошена, незалежно від місця, де вона оприлюднена, щоб кримінальне впровадження було порушене, так щоб винні були покарані», - сказав прем'єр-міністр, звертаючись до Національної асамблеї у вівторок.

На переконання глави французького уряду, «Twitter (погрози були направлені через цю соцмережу – ред.) не знаходиться за межами республіки», тому ті, хто погрожував, мають бути покарані.

«Ми не можемо в нашій країні безкарно підривати свободу думки, слова і навіть карикатури», - підкреслив прем'єр-міністр.

Після оприлюднення звинувачень проти Рамадана студенти Оксфордського університету розкритикували навчальний заклад за відсутність чіткої позиції щодо викладача та звинувачень проти нього. Згодом університет опублікував офіційну заяву, де вказано, що за взаємною згодою і з негайним вступом рішення в силу професор сучасного ісламознавства Тарік Рамадан взяв відпустку.

«Ця відпустка не має на увазі визнання або презумпцію вини, лиш дозволяє викладачеві Рамадану сприйняти надзвичайно серйозні звинувачення проти нього, які він заперечує, з нашого боку головне завдання - задовольнити зростаючий і зрозумілий дистрес і визначити добробут наших студентів та персоналу як пріоритет", - наголосили в університеті.

Як повідомлялося, популярного в консервативних мусульманських колах в Європі богослова єгипетського походження Таріка Рамадана дві жінки звинуватили у згвалтуванні та звернулися до суду у Франції

Читайте також: Charlie Hebdo заявляє про погрози через карикатуру на ісламського проповідника

Відоме карикатурне видання Charlie Hebdo зобразило Рамадана, після чого на адресу редакції надійшли погрози смертельної розправи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-