Charlie Hebdo заявляє про погрози через карикатуру на ісламського проповідника

Charlie Hebdo заявляє про погрози через карикатуру на ісламського проповідника

Укрінформ
Редакція Charlie Hebdo подала заяву до поліції щодо погроз смертельної розправи, які в редакції отримали у зв'язку з публікацією карикатури на швейцарського ісламознавця, проповідника і письменника Таріка Рамадана, якого звинувачують у сексуальному насильстві.

Про це у понеділок заявив випусковий редактор журналу Лоран Суріссо (псевдонім «Рісс»), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загрози на адресу редакції ніколи не припинялися, (...) але час від часу ми отримуємо через соціальні мережі чітко сформульовані загрози смертельної розправи, це сталося ще раз», - описав причину звернення до поліції Рісс.

Карикатура вийшла минулої середи, ісламський проповідник був зображений із великим статевим органом, карикатуру було підписано: «Я - шостий стовп ісламу».

За словами Рісса, відрізнити справжню загрозу від просто погрози важко, але цього разу вона надійшла в такій формі, що було прийняте рішення звернутися до правоохоронців.

Читайте також: Журнал Charlie Hebdo зобразив зустріч Макрона та Путіна

Як повідомлялося, наприкінці жовтня дві жінки, які назвали себе жертвами насильства, вчиненого над ними Рамаданом, подали відповідні позови у суд в Парижі. Окрім цих двох жертв, ще одна заявила ЗМІ про протиправні дії Рамадана, але поки не звернулася до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-