Оточення Трампа вважає необачним його рішення зустрітися з Путіним - ЗМІ

Оточення Трампа вважає необачним його рішення зустрітися з Путіним - ЗМІ

Укрінформ
Намір президента США Дональда Трампа зустрітися з Володимиром Путіним наприкінці азіатського турне "розколола" радників глави Білого дому, частина з яких вважає необачним такий контакт в період гучного російського розслідування в США.

Про це йдеться в публікації американського популярного видання BuzzFeed.

"Рішення президента Дональда Трампа провести зустріч з Володимиром Путіним цього тижня, коли, як очікується, два лідери перебуватимуть у В'єтнамі, створили розкол серед його помічників. Деякі з яких поставили під сумнів мудрість такої зустрічі під час нинішнього розслідування ФБР щодо Росії та постійного потоку повідомлень про маніпуляції Москви в соціальних медіа в пропагандистських цілях", - зазначає видання.

Як повідомили журналістам джерела з адміністрації, президент Трамп і держсекретар Тіллерсон – обидва розглядають зустріч як крок, який варто зробити. Однак кар'єрні дипломати в адміністрації різко засуджують цю ініціативу.

Читайте також: Президентство Трампа негативно вплинуло на світову економіку

"Всередині адміністрації є люди, які не бачать жодної цінності в зустрічі з Путіним, - наводить видання слова екс-посла США в Україні Джона Гербста. - Але радники президента розуміють його прихильності та усвідомлюють, що вони повинні враховувати це, тому вони розглядають можливість мати справи з Росією, за умови, якщо РФ зробить перший крок".

Тим часом, пише видання, Рекс Тіллерсон вважає, що Вашингтон не може досягти прогресу в деескалації та досягненні політичного рішення в Сирії без співпраці з РФ. Але він хоче, щоб американська сторона була готова до предметної дискусії з інших питань, включаючи Україну та Північну Корею.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-