Меркель сподівається завершити попередні коаліційні переговори до 16 листопада

Меркель сподівається завершити попередні коаліційні переговори до 16 листопада

Укрінформ
Канцлер ФРН, лідер Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель сподівається завершити попередні переговори з формування нової правлячої коаліції до 16 листопада.

Про це вона заявила, коментуючи підсумки другого етапу зондувальних переговорів, що почалися цього тижня в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"У четвер, 16 листопада, ми хочемо завершити", - сказала Меркель, визнавши, що у партій попереду ще багато роботи.

Серед 12 наріжних тем, які обговорюють учасники, канцлер виділила ті, за якими подальші переговори будуть особливо складними – це міграція та інтеграція.

Читайте також: Меркель очолила рейтинг Forbes найвпливовіших жінок світу

У вівторок ХДС, ХСС (Християнсько-соціальний союз), ВДП (Вільна демократична партія) і Зелені продовжили зранку перемовини обговоренням проблем співробітництва в Європі, зовнішньої і оборонної політики, освіти, дигіталізації, політики у сфері сім'ї, а також гендерних питань.

Представники в коментарях пресі висловили задоволення готовністю сторін до компромісів. На перший великий компроміс пішли Зелені, відступивши від своєї принципової позиції про повну відмову від двигунів внутрішнього згоряння до 2030 року. Тепер вони очікують, що інші партнери проявлять більше гнучкості.

Згідно з опитуваннями інституту громадської думки Forsа, коаліцію "Ямайка" підтримують 64% респондентів.

Тим часом у лавах опозиції також намітилася своя "коаліція": Ліві пропонують співпрацю соціал-демократам, які посіли друге місце на виборах. У попередньому законодавчому періоді СДПН входила в правлячу коаліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-