Втручання у вибори: екс-радник Трампа розказав про

Втручання у вибори: екс-радник Трампа розказав про "приватні" розмови з віце-прем'єром РФ

Укрінформ
Колишній радник з питань зовнішньої політики у виборчому штабі Дональда Трампа Картер Пейдж на засіданні комітету Палати представників з розвідки підтвердив факт спілкування з віце-прем'єром Росії Аркадієм Дворковичем в липні 2016 року.

Про це повідомляє CNN з посиланням на стенограму інтерв'ю.

"Шестигодинні свідчення (екс-радника - ред.) надають нові подробиці про те, як Пейдж інформував людей у штабі Трампа про спілкування з росіянами, а також детальнішу інформацію про його контакти з росіянами після зустрічі з віце-прем'єр-міністром Росії Аркадієм Дворковичем під час поїздки в липні 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно зі свідченнями, провідні члени штабу Трампа знали про поїздку екс-радника з питань зовнішньої політики до Росії у липні 2016 року.

Повідомляється, що Пейдж поінформував високопоставлених чиновників штабу про свою поїздку заздалегідь.

За словами Пейджа, йому запропонували виступити в Росії після того, як він приєднався до штабу. Екс-радник Трампа стверджує, що він заздалегідь домагався дозволу на свою поїздку і просив поради щодо свого виступу в університеті, а потім запропонував надати звіт про це учасникам президентської кампанії.

Читайте також: Колишній охоронець Трампа свідчитиме в Конгресі

Як зазначається, Пейдж завжди стверджував, що він їздив до Росії як приватний громадянин, а метою поїздки до РФ була зустріч з науковцями та лекція, під час якої він заявив, що перебуває в Росії не для того, щоб представляти Трампа. Пейдж також описав свою ж розмову із Дворковичем як "приватну".

Після поїздки екс-радник Трампа запропонував представникам штабу представити звіт.

За його словами, він збирався направити звіт щодо "деякої неймовірно унікальної інформації та пропагандистської діяльності, яку він отримав від кількох російських законодавців та високопоставлених членів адміністрації президента Росії".

Втім Пейдж наголосив, що його слова щодо "унікальної інформації" стосуються того, що він дізнався з виступів на події.

У своїх свідченнях Пейдж також заявив, що окрім Дворковича зустрічався і з іншими російськими урядовцями, коли виступав з промовою в Москві в липні 2016 року. Екс-радник Трампа назвав ці зустрічі "привітаннями і короткими розмовами".

У грудні 2016 року Пейдж повернувся до Росії і знову зустрівся із Дворковичем. За його словами, віце-прем'єр Росії тоді перебував на обіді, який він відвідував.

У травні екс-радник Трампа Картер Пейдж заявив про готовність свідчити перед Конгресом на відкритих слуханнях в контексті розслідування щодо втручання РФ у внутрішні справи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-