Колишній охоронець Трампа свідчитиме в Конгресі

Колишній охоронець Трампа свідчитиме в Конгресі

Укрінформ
Одна із найближчих довірених осіб Дональда Трампа - його колишній охоронець і керівник офісу Кіт Шиллер свідчитиме перед Конгресом. До Комітету з питань розвідки Палати представників його запросили в рамках слухань щодо фактору російського впливу на президентські вибори 2016-го року.

Про це повідомляє CNN із посиланням на поінформовані джерела, дотичні до розслідування.

«Кіт Шиллер, який досить довго був радником Трампа і залишив посаду керівника офісу президента лише у вересні, наступного вівторка має з'явитися перед Комітетом з питань розвідки Палати представників», - йдеться у повідомленні.   

Шиллер, колишній нью-йоркський поліцейський, служив Трампові майже двадцять років. Він працював у службі охорони майбутнього глави Білого дому, у тому числі і під час передвиборчої кампанії. Після перемоги Дональда Трампа, Шиллер отримав посаду керівника офісу президента, який відповідає за порядок денний глави держави, організацію усіх його зустрічей, виступів та інших подій.

У списку свідків, яких планують вислухати в Конгресі протягом двох тижнів - високопосадовці діючої команди Білого дому та представники адміністрації Барака Обами, головні організатори передвиборчої кампанії Трампа. Очікують також, що перед американськими законодавцями з'явиться один із восьми присутніх на зустрічі Дональда Трампа-молодшого із  російським адвокатом, яка відбулася у Трамп-тауері у червні 2016- го року.  

Двоє свідків у цій резонансній справі зустрінуться із комітетом сьогодні, слухання, швидше за все, будуть закритими. Один із них - консультант Білого дому з питань енергетики Картер Пейдж. Під час президентської кампанії він був радником з питань зовнішньої політики у штабі Дональда Трампа.

Читайте також: У Конгресі США оприлюднили докази впливу Росії на президентські вибори

Щоправда, кілька тижнів тому Картер Пейдж уже відмовився давати свідчення перед Сенатом. Таке його рішення було неочікуваним, оскільки раніше на допиті у ФБР він розповів про зв'язки виборчої кампанії Трампа з особами в Росії і  про свою зустріч з тодішнім послом РФ у США. 

Як повідомлялося раніше, в рамках масштабного розслідування фактів втручання Москви у вибори 2016 року, вивчається вплив на електорат політичної реклами, проплаченої Кремлем. За попередніми оцінками, пости у соціальних мережах, спрямовані на розпалювання міжрелігійних протистоянь, антисемітських настроїв та поширення неправдивої інформації проти учасників перегонів, могли охопити аудиторію в 126 млн американців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-