У Конгресі США оприлюднили докази впливу Росії на президентські вибори

У Конгресі США оприлюднили докази впливу Росії на президентські вибори

Оновлено
Укрінформ
Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив деякі політичні рекламні повідомлення у Facebook, пов'язані з Росією, перед президентськими виборами в 2016 році.

Про це повідомляє CNBC.

Як зазначається, ця реклама включає в себе публікації на підтримку групи Black Lives Matter ("Життя чорношкірих мають значення"), в яких демонструвалися фотографії афроамериканців, застрелених поліцією. Також пости закликали користувачів Facebook відмовитися від кандидатури кандидата в президенти США Гілларі Клінтон на користь Дональда Трампа. 

Повідомляється, що подібні публікації "свідчать про те, що російський уряд намагається посилити політичні розбіжності у населення США".

За інформацією видання The Star, виявлені близько трьох тисяч публікацій, проплачених Росією, представляють картину того, як росіяни прагнули просувати республіканця Дональда Трампа, принизити Гілларі Клінтон та розділити Америку. 

Так, у публікаціях був заклик до виборців щодо нелегальної імміграції, політичної активності чорношкірих, погіршення економічного становища шахтарів, поширення вогнепальної зброї, зростання популярності мусульман у деяких громадах США та багато інших питань. 

"Те, про що ми говоримо - катастрофічні зміни. Те, про що ми говоримо - це початок кібервійни. Те, про що ми говоримо - це велика іноземна держава, яка може впливати на президентські вибори і сіяти конфлікти та невдоволення по всій країні. Ми не збираємося йти, панове. І це дуже велика справа", - сказала сенатор-демократ Даян Файнстайн.

Раніше стало відомо, що, за даними представників соціальної мережі, група російських користувачів опублікувала понад 80 тисяч записів на політичні теми під час і після президентських виборів у США 2016 року. Потенційна група охоплення склала 126 мільйонів осіб.

Компанія Facebook повідомила також, що тільки в жовтні 2016 року деактивувала майже 6 мільйонів фейкових акаунтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-