Трамп задоволений

Трамп задоволений "демонстрацією сили" й запрошує КНДР до переговорів

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що для Північної Кореї є сенс сісти за стіл переговорів та укласти угоду, яка буде корисною для народу країни.

Про це він сказав у Південній Кореї під час свого азійського туру, повідомляє CNN

Трамп також висловив сподівання, що Вашингтону ніколи не доведеться застосовувати військову силу на Корейському півострові.

"Враховуючи сказане, я дійсно вірю, що для Північної Кореї є сенс сісти за стіл переговорів та досягти угоди, яка буде корисною для народу КНДР", - сказав Трамп.

Відповідаючи на запитання стосовно прогресу у врегулюванні північнокорейського питання, Трамп відповів, що досягнуто значного прогресу.

"Я думаю, ми демонструємо величезну силу. Ми направили три найбільші авіаносці у світі (на Корейський півострів), розміщено також атомний підводний човен", - наголосив він.

Трамп також знову закликав міжнародне співтовариство робити більше для розв'язання північнокорейської проблеми.

"Північна Корея є всесвітньою загрозою, яка вимагає глобальних дій... Ми закликаємо кожну відповідальну країну, включаючи Китай та Росію, вимагати від північнокорейського режиму припинення його програм ядерного озброєння і ракетних програм", - сказав він.

Президент США підкреслив, що "час діяти швидко та з великою рішучістю".

Читайте також: США проведуть перші за 10 років навчання трьох груп авіаносців у Тихому океані

"Всі країни повинні виконувати резолюції Ради Безпеки ООН і повністю припинити торгівлю та бізнес з Північною Кореєю. Неприпустимо, що країни будуть допомагати фінансувати цей все більш небезпечний режим", - заявив Трамп.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у вівторок, 7 листопада, прибув до Південної Кореї в рамках турне по Азії, в якому домінує тема ядерної програми Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-