США проведуть перші за 10 років навчання трьох груп авіаносців у Тихому океані

США проведуть перші за 10 років навчання трьох груп авіаносців у Тихому океані

Укрінформ
Три ударні групи авіаносців США проведуть спільні навчання у західній частині Тихого океану на тлі візиту президента Дональда Трампа в Азію.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на американських чиновників. 

«Три ударні групи американських авіаносців найближчими днями працюватимуть у західній частині Тихого океану в деякому випадку демонстрації сили, оскільки президент Дональд Трамп відвідує Азію з попередженнями про ядерну загрозу з боку Північної Кореї», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, вперше за десять років відразу три американські групи авіаносців проводитимуть навчання в Тихому океані.

У навчаннях братимуть участь авіаносці USS Nimitz, Ronald Reagan, Theodore Roosevelt, а також супроводжуючі їх кораблі.

За словами чиновників з Токіо, японський есмінець Inazuma приєднається до армади після триденного навчання з авіаносцем Ronald Reagan і двома індійськими військовими кораблями в Японському морі.

Раніше військовослужбовці США заявляли, що ці навчання знаходяться на стадії розгляду. Рішення про проведення навчань ще не було опубліковано.

Американські і японські чиновники, які спілкувалися з виданням на умовах анонімності, не розкрили точної дати навчань.

Читайте також: В Ізраїлі почалися найбільші в історії країни навчання ВПС

Як повідомлялося, 4 листопада президент США Дональд Трампа почав своє 12-денне турне по Азії. Американський лідер вже відвідав Японію і Південну Корею, у планах також Філіппіни, В'єтнам і Китай. Головним питанням для обговорень під час перебування Трампа в Азії є ситуація на Корейському півострові.

Фото: @Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-