Трамп прибув до Південної Кореї

Трамп прибув до Південної Кореї

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп прибув до Південної Кореї в рамках його турне по Азії, в якому домінує тема ядерної програми Північної Кореї.

Про це повідомляє Голос Америки.

"У нас прекрасне співпраця", – заявив президент після прибуття.

Він підкреслив важливість майбутніх переговорів з південнокорейським керівництвом з питань двосторонньої торгівлі, зазначивши, що його мета полягає у створенні робочих місць.

"Ми сподіваємося, що зможемо почати вирішувати проблеми з тим, щоб створити робочі місця в США, в чому полягає одна з цілей мого візиту сюди", – зазначив Трамп.

Очікується, що в ході дводенного візиту Трамп підтвердить намір США захищати свого союзника від Пхеньяна на тлі посилення напруженості на Корейському півострові.

Читайте також: Японія збиватиме ракети КНДР, якщо купить американську зброю - Трамп

Напередодні Трамп і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе погодилися, що при обговоренні питання щодо Північної Кореї "розглядаються всі варіанти".

Виступаючи на спільній прес-конференції з Трампом у палаці Акасака в Токіо, Абе заявив, що "в діалозі з Північною Кореєю заради самого діалогу" немає ніякого сенсу, і настав час максимально натиснути на Пхеньян.

Абе і Трамп, які вели переговори протягом двох днів, підтвердили, що Північна Корея домінувала у їхніх дискусіях.

Президент США назвав прагнення Пхеньяна до володіння міжконтинентальною балістичною ракетою з ядерною боєголовкою "загрозою цивілізації, міжнародному миру і стабільності".

Трамп повторив, що епоха стратегічного терпіння при роботі з Пхеньяном закінчилася.

"Дехто каже, що моя риторика занадто жорстка, але подивіться, що сталося в результаті слабкої риторики за останні 25 років", – сказав президент, критикуючи підходи попередніх американських адміністрацій.

При цьому він ухилився від відповіді на запитання японського журналіста про те, чи готовий він воювати з КНДР.

Державні ЗМІ у Пхеньяні повідомили в понеділок, маючи на увазі Трампа, що "ніхто не може передбачити, коли старий безумець з Білого дому почне ядерну війну" проти Північної Кореї.

Північна Корея заявляє, що ситуація потребує зміцнення її сил ядерного стримування, і "США не повинні очікувати від КНДР якихось змін".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-