Суд Парижа залишив під вартою художника Павленського

Суд Парижа залишив під вартою художника Павленського

Укрінформ
Апеляційний суд в Парижі 6 листопада залишив під арештом художника-акціоніста Петра Павленського і його соратницю Оксану Шалигіну в справі про підпал відділення Банку Франції на площі Бастилії.

Про це повідомляє RFI.

«Вони все визнали. Йдеться про мистецьку акцію, і немає жодного ризику втечі. Та куди їм бігти?» - заявила адвокат обвинувачених Домінік Бейретер Мінков.

Адвокат також повідомила, що має намір оскаржити це рішення в касаційному суді.

За її словами, залишаючи під арештом художника і його соратницю, суд вказував на те, що вони можуть повторити скоєне.

Розгляд скарги проходив за закритими дверима, не дивлячись на прохання адвоката обвинувачених зробити процес публічним. Самі Петро Павленський і Оксана Шалигіна були присутні на суді.

Як відомо, 18 жовтня Петру Павленський і Оксані Шалигіній пред'явили звинувачення в «псуванні чужого майна, способом, що загрожує життю людей».

Їм призначили запобіжний захід у вигляді попереднього утримання під вартою і відправили до в'язниці Флері - Мерожі на південь від Парижа.

Петра Павленського і Оксану Шалигіну помістили в одиночні камери. Художник 12 днів тримав сухе голодування, розповіла його адвокат. Він протестував проти відсутності відкритих судових слухань при призначенні судом запобіжного заходу.

Як відомо, в ніч на 16 жовтня Петро Павленський підпалив фасад відділення французького Центробанку на площі Бастилії в Парижі. Поліція затримала його на місці. Цю акцію під назвою «Освітлення» (Eclairage) Павленський пояснив тим, що «банкіри зайняли місце монархів» і настав час нової «Французької революції», яка «запалить світову революційну пожежу».

Петро Павленський переїхав до Франції з сім'єю в січні 2017 року через побоювання переслідування в Росії у справі про сексуальне насильство. У травні вони отримали у Франції політичний притулок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-