Мей заспокоює бізнес:

Мей заспокоює бізнес: "жорсткого" Brexit не планується

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей спробувала послабити побоювання стосовно різкого Brexit-переходу в 2019 році у своєму зверненні до керівників бізнесу та лобістів у Лондоні.

Про це повідомляє The Times

"Британський прем'єр повторила, що її мета, щоби бізнес отримав користь від "суворо обмеженого перехідного періоду", протягом якого торгівля з ЄС зможе продовжуватися, як і раніше", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це суперечить вимогам деяких прихильників "жорсткого" Brexit, які наполягають на максимальній автономії в торговій політиці та регулюванні з першого ж дня Brexit.

Мей також виклала своє бачення ролі уряду, обіцяючи сприяти "стратегічному партнерству" з бізнесом, моделлю якого є довгострокові відносини із сектором фінансових послуг.

Читайте також: Уряд Британії не хоче публікувати дослідження щодо Brexit - підірве позиції

Так, у понеділок найбільша британська телекомунікаційна компанія BT (BT.L) заявила, що якщо бізнесу не будуть пояснені до початку 2018 року умови перехідного періоду після того, як Велика Британія вийде з Європейського Союзу, бізнесменам доведеться планувати "жорсткий Brexit", передає Reuters.

За словами виконавчого директора BT Гевіна Паттерсона, найголовніше - це "отримати певну впевненість" щодо перехідного періоду. 

Раніше повідомлялося, що британські депутати відновлять переговори щодо законопроекту про вихід країни з ЄС 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-