Під час Запад-2017 частині Балтії росіяни

Під час Запад-2017 частині Балтії росіяни "відрізали" зв'язок - Кубілюс

Укрінформ
Дії Росії у сфері радіоелектронної боротьби під час навчань “Запад-2017” викликали серйозну стурбованість у країнах Балтії.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив екс-прем'єр-міністр Литви, ініціатор “Плану Маршалла” Андрюс Кубілюс.

“Ці навчання показали, що Кремль може бути дуже небезпечним для всього регіону. Наскільки я знаю, литовські експерти були дуже стривожені проявами нових можливостей Росії у кіберпросторі, можливостей електромагнітного впливу. Під час навчань значну частину території балтійських країн росіянам вдалося відключити від телекомунікацій”, - заявив Кубілюс.

Водночас, він підкреслив, що його “абсолютно не дивує” інформація Генштабу Збройних сил України про те, що Росія після навчань залишила в Білорусі частину свого озброєння та кілька тисяч військовослужбовців.

“Ми розуміємо, що Кремль намагається посилити свою присутність як на кордоні з Україною, так і в Білорусі. Звичайно, що ми повинні бути солідарними, уважними і шукати можливості для посилення своїх військових ресурсів і стабільності в регіоні”, - констатував Кубілюс.

Водночас, литовський політик підкреслив, що найголовнішою метою Кремля є “не великі військові перемоги в Україні, а політична перемога”.

“Там очікують, що невдоволення людей темпами реформ й економічним розвитком могло б привести до влади в Україні політичні сили, які влаштують Кремль”, - констатував литовський політик.

Читайте також: РФ може "нацькувати" армію Білорусі на Україну, не питаючи Лукашенка – експерт

У жовтні глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс інформував, що часткові збої в роботі сотових мереж та номеру служби порятунку “112” під час навчань “Запад-2017” могли бути демонстрацією можливостей РФ у сфері радіоелектронної боротьби.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-