Більшість каталонців вважають, що

Більшість каталонців вважають, що "незалежність" зашкодить економіці

Опитування
Укрінформ
Лише один із семи жителів Каталонії вважає, що нинішнє протистояння між Каталонією та Мадридом закінчиться незалежністю для регіону, тоді як більше двох третин думає, що цей процес зашкодить економіці.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані опитування GAD3, опублікованого у понеділок в газеті La Vanguard. 

"Згідно з опитуванням 1233 осіб, проведеним з 30 жовтня по 3 листопада, лише 15 відсотків каталонців вважають, що процес (між Мадридом та Каталонією - ред.) завершиться незалежністю регіону", - йдеться у повідомленні.

67 відсотків опитаних заявили, що, на їхню думку, процес завдасть шкоди економіці, і майже 40 відсотків зазначили, що масова "втеча" компаній негативно вплине на економічне зростання у короткостроковій перспективі.

Крім цього, опитування показало, що партії, які виступають за незалежність, виграють вибори у регіоні, однак не зможуть отримати парламентської більшості, необхідної для продовження відділення.

Читайте також: Пучдемона відпустили на поруки й заборонили їхати з Бельгії

Також зазначається, що оптимізм стосовно того, що на основі переговорів буде знайдено врегулювання ситуації, є надто малим. Так, лише понад п'ять відсотків вважають, що криза призведе до переговорів між регіональною владою та Мадридом.

Раніше повідомлялося, що Каталонія за жовтень втратила найбільшу кількість робочих місць з усіх 17 автономних регіонів Іспанії на тлі напруження ситуації навколо референдуму про незалежність регіону.

Як відомо, прем'єр Іспанії Маріано Рахой розпустив парламент Каталонії, що виступає за незалежність регіону. 21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-