Суд Брюсселя обирає запобіжний захід Пучдемону

Суд Брюсселя обирає запобіжний захід Пучдемону

Укрінформ
Бельгійський федеральний слідчий суддя обирає запобіжний захід екс-президенту іспанської провінції Каталонія Карлесу Пучдемону та ще чотирьом колишнім членам каталонського уряду.

Судовий розгляд розпочався у другій половині дня неділі після того, як сьогодні зранку Пучдемон та його міністри з’явилися до відділку поліції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Зокрема, бельгійський слідчій суддя розглядає європейський ордер від уряду Іспанії на арешт та екстрадицію колишнього президента іспанської провінції Каталонія Пучдемона та чотирьох його радників (міністрів).

За бельгійським законодавством, рішення про арешт або звільнення на певних умовах п’ятьох каталонських політиків має бути ухвалене упродовж 24 годин.

Читайте також: Пучдемон здався бельгійській поліції

Як повідомлялося, зранку неділі Пучдемон та чотири колишні члени його уряду здалися федеральній поліції Бельгії. Раніше бельгійські правоохоронні органи отримала від уряду Іспанії європейський ордер на арешт та екстрадицію екс-президента іспанської провінції Каталонія Пучдемона та чотирьох колишніх міністрів каталонського уряду.

Після проведеного невизнаного референдуму за незалежність Каталонії ці урядовці утекли до Брюсселя через порушені проти них в Іспанії кримінальні справи за сепаратизм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-