Рейтинг Макрона впав ще майже на 10%

Рейтинг Макрона впав ще майже на 10%

Укрінформ
Майже через півроку після обрання президентом Франції Еммануель Макрон втратив майже половину своїх прихильників.

Про це свідчить нове опитування, оприлюднене сьогодні дослідницькою компанією Harris Interactive, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«35% опитаних відповіли, що задоволені діями глави держави через півроку його перебування в Єлисейському палаці, 32% відповіли, що вони дещо незадоволені, 27% - дуже незадоволені”, - повідомили в Harris Interactive.

Основне незадоволення викликають реформи, які президент втілює досить активно, причому всі вони були у його передвиборчій програмі.

Серед нововведень, які викликають найбільше невдоволення опитаних, було названо житловий кодекс, в якому змінюють рівні оподаткування власників нерухомості, закон про боротьбу з тероризмом, який відмінив введений у 2015 році надзвичайний стан і розширив можливості поліції у питаннях протидії терористичним нападам, а також зміни в освітній  сфері, зокрема в системі вступу до вищих навчальних закладів.

Читайте також: Макрон у п'ять разів скоротив кількість номінантів на орден Почесного легіону

Опитування Harris Interactive проводилося 2-3 листопада, вибірка – 1817 осіб старших 18 років, що представляють всі прошарки населення. 

Як відомо, за результатами опитування, оголошеними в кінці жовтня (саме дослідження проводилося раніше), 56% французів вказали, що Макрон - "поганий президент", 64% визнали його непереконливим.

На виборах 14 травня поточного року Макрон набрав 66,06% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-