Червоний Хрест

Червоний Хрест "загубив" $5 млн пожертвувань на боротьбу з Еболою

Укрінформ
Більше п'яти мільйонів доларів гуманітарної допомоги, зібраних на боротьбу з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці, зникли через шахрайство та корупцію.

Це визнали самі представники Червоного Хреста, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Аудитори під час розслідування виявили закупівлі за завищеними цінами, виплати зарплат неіснуючим працівникам, а також фальшиві митні рахунки.

Для боротьби з епідемією була організована масштабна гуманітарна операція, на яку були зібрані мільйони доларів.

У той час, як Ебола поширювалася по Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї, Міжнародна федерація Червоного Хреста в Женеві розподіляла фінансові пожертви між національними товариствами ЧХ в цих країнах - загальна сума фінансування склала близько 100 млн доларів.

Читайте також: Ебола повертається: летальний випадок зафіксували у ДРК

Розслідування аудиторів Червоного Хреста виявило, що в Ліберії 2,7 млн доларів зникли в результаті поставок за завищеними цінами і виплат фіктивним працівникам.

У Сьєрра-Леоне співробітники гуманітарної організації, по всій видимості, вступили у змову з працівниками місцевих банків і змогли роздобути більше двох мільйонів доларів, у той час як у Гвінеї, де поки триває розслідування, близько мільйона доларів пропало через підроблених митних рахунків.

Читайте також: Повінь в Сьєрра-Леоне забрала життя понад 300 осіб

Представники Червоного Хреста заявили, що глибоко жалкують про втрату коштів. Організація заявила, що має намір посилити фінансові правила та притягнути до відповідальності всіх винних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-