Меркель оптимістично оцінює перспективи формування коаліції

Меркель оптимістично оцінює перспективи формування коаліції

Укрінформ
Канцлер ФРН і лідер Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель оптимістично оцінює перспективи переговорів з Християнсько-соціальним союзом, Вільною демократичною партією і Зеленими щодо формування урядової коаліції.

Свою оцінку консультаціям вона дала у п'ятницю, вперше з часу їх початку півтора тижні тому, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Я, як і раніше, вважаю, що ми можемо зв'язати кінці разом, якщо постараємося і напружимося", - сказала Меркель у п'ятницю перед початком чергової зустрічі, що завершує перший етап зондуючих переговорів.

За словами голови ХДС, за 10 днів партії обговорили важливі теми, продемонструвавши як відмінність думок, так і спільне бачення. На наступному етапі треба визначитися з тим, що справді важливе, а що ні, обговоривши в деталях спірні пункти, і вирішити про те, чи бути такій коаліції, сказала Меркель.

"Думаю, на нас чекають важкі переговори", - визнала Меркель, зазначивши, що її партія до них готова. Головне питання – чи відповідатиме такий уряд очікуванням народу.

Читайте також: Меркель очолила рейтинг Forbes найвпливовіших жінок світу

Водночас партнери по переговорах не такі оптимістичні. Зокрема, генеральний секретар СвДП Ніколя Бєєр повторила сказане нею раніше, що шанси на коаліцію 50Х50, а віце-голова СВДП Вольфганг Кубіккі заявив, що СвДП "не боїться нових виборів".

Як повідомлялося, партії фактично зайшли у глухий кут з таких питань, як енергетична і кліматична політика, міграція, безпека. Всього у списку для узгодження 12 пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-