Уряд Франції дозволив проведення референдуму про незалежність Нової Каледонії

Уряд Франції дозволив проведення референдуму про незалежність Нової Каледонії

Укрінформ
Уряд Франції та представники Нової Каледонії, що є заморським володінням Франції у Тихому океані, домовилися про проведення референдуму про незалежність наприкінці листопада 2018 року.

Переговори у четвер тривали до пізнього вечора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми досягли політичної згоди цього вечора, і, припускаю, що в площині за межами цієї політичної угоди ми також маємо довіру. Це принаймні так само важливо. Ми все ще працюємо, і ця робота важка», - сказав прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп, вийшовши до преси незадовго до півночі.

Представники уряду Франції та делегація Нової Каледонії у четвер домовилися щодо основних положень - згоди про проведення референдуму, орієнтовну дату, окремі етапи процесу підготовки. 

Філіпп пообіцяв, що уряд буде чітко дотримуватися досягнутої домовленості та надалі працюватиме разом з представниками Нової Каледонії для узгодження всіх деталей у законодавчому ключі.

Читайте також: На заморських територіях Франції вже голосують на виборах президента

Нова Каледонія займає групу островів у південно-західній частині Тихого океану (головний і найбільший з них - Нова Каледонія, відкритий Джеймсом Куком у 1774 році), їхня площа 19 тис. кв. км, населення близько 170 тис. Франція оголосила острови Нової Каледонії своїм володінням в 1853 році, і протягом понад тридцять років висилала на острови засуджених злочинців. У 1980-х - на початку 1990-х років на островах вже відбувалися заворушення з вимогою надання острову незалежності. З такою вимогою виступили меланезійці – аборигенне населення островів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-